COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Zimowe Cherry

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

OKAZJE:

Boże Narodzenie

SKŁAD:


Blat czekoladowy

  • 200 g jaja
  • 200 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o wymiarach 40 x 60 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut. Schłodzić.

Masa owocowa

  • 200 g woda
  • 20 g żelatyna
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Połączyć z Frutafillem Wiśnią. Masę równomiernie rozprowadzić na masie serowej. Pozostawić do stężenia. Schłodzić.

Dekoracja


Masa serowa

  • 400 g cukier puder
  • 300 g margaryna
  • 700 g woda
  • 1800 g twaróg półtłusty
  • 1100 g śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesany wymieszać ze sobą i dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawć porcjami ubitą śmietanę i delikatnie mieszać do połączenia składników. Margarynę ubić z cukrem pudrem, dodać zmielony twaróg i całość mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać masę śmietanową i dokładnie ze sobą połączyć. Całość równomiernie rozprowadzić na wystudzonym blacie czekoladowym. Schłodzić.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat czekoladowy 2. Masa serowa 3. Masa owocowa 4. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-10-14

AKTUALNOSCI