COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Tarta marchewkowo - jabłkowa

GRUPY RECEPTUR:

Tarty

SKŁAD:


Jabłka

  • 640 g jabłka
Jabłka obrać i podzielić na połówki. Pokroić w talarki i umieścić na cieście marchewkowym w równych odległościach (ok. 320 g / szt.). Całość wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut. Schłodzić.

Spód z ciasta kruchego

  • 40 g jaja
  • 360 g margaryna
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto rozwałkować i wyłożyć spód oraz rant formy do wypieku tart o średnicy ok. 29 cm (ok. 600 g / szt).

Żel

  • 30 g woda
Palettę Pastę Neutralną połączyć z wodą i cienką warstwą żelu pokryć powierzchnię tarty (ok. 45 g / szt.).

Ciasto marchewkowe

  • 200 g woda
  • 190 g olej
  • 250 g marchew
*marchew starta na drobnych oczkach Wszystkie składniki (oprócz marchwi) połączyć ze sobą. Mieszać na wolnych obrotach przez ok. 2 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Zeskrobać ciasto ze ścianek, dodać startą marchew i mieszać na wolnych obrotach przez kolejne 2 minuty. Masę wyłożyć na spód z ciasta kruchego (ok. 750 g / szt.).

PRZYRZĄDZENIE:

1. Spód z ciasta kruchego 2. Ciasto marchewkowe 3. Jabłka 4. Żel

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-10-15

AKTUALNOSCI