COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Ciasto korzenne z owocami

GRUPY RECEPTUR:

Pierniki

OKAZJE:

Boże Narodzenie, Imieniny

SKŁAD:


Ciasto

  • 590 g olej
  • 1060 g woda
Bind It wymieszać na sucho z Ciastem korzennym. Dodać pozostałe składniki i mieszać przez 4-5 minut na wolnych obrotach (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Tak przygotowana masę wyłożyć do rantu o wymiarach 60x40 cm.

Dodatki

  • 1200 g śliwki
  • 400 g orzechy włoskie
Orzechy rozdrobnić. Połówki owoców (świeżych lub mrożonych) równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta,. Posypać orzechami, ewentualnie lekko przyprószyć cynamonem.

PRZYRZĄDZENIE:

Wypiekać w temperaturze 180°C przez około 60 minut. Wypieczone ciasto można dodatkowo pokryć cienką warstwą żelu przyrządzonego na bazie Paletta Neutralna.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-14

AKTUALNOSCI