COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Tarta Cappuccino - włoskie inspiracje

GRUPY RECEPTUR:

Tarty

SKŁAD:


Bezy

  • 300 g cukier
  • 300 g woda
Woda powinna mieć temp. ok. 60°C. Wszystkie składniki ubijać przez ok. 5 minut na wysokich obrotach przy zastosowaniu rózgi. Przygotowaną masą wyszprycować 60 dysków o średnicy zbliżonej do średnicy kruchych korpusów. Suszyć w temperaturze 120°C przez ok. 50 minut

Ciasto kruche kakaowe

  • 50 g kakao
  • 450 g margaryna
  • 50 g jaja
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła do czasu dokładnego wyrobienia masy.Wypiekać korpusy ( średnica ok.7,5 cm; wysokość 2 cm ) .

Krem cappuccino

  • 310 g woda
  • 1250 ml śmietana 30%
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie, dodawać porcjami ubitą śmietanę. Całość delikatnie wymieszać.

Rodzynki w rumie


PRZYRZĄDZENIE:

Na dno korpusów wyłożyć rodzynki, następnie krem cappuccino. Przykryć dyskiem bezowym, fantazyjnie udekorować kleksem z kremu cappuccino, elementami z czekolady, przyprószyć kakao. Przechowywać w warunkach chłodniczych.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-03-11

AKTUALNOSCI