COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Sernik na cieście czekoladowym

GRUPY RECEPTUR:

Serniki

OKAZJE:

Wielkanoc, Boże Narodzenie

SKŁAD:


Masa serowa

  • 300 g żółtka jaj
  • 300 g białko jaj
  • 300 g cukier
  • 440 g margaryna
  • 1750 g twaróg półtłusty
Białka ubić z cukrem. Margarynę mieszać z dodatkiem zmielonego twarogu na wolnych obrotach przez kilka minut , stopniowo dodawać żółtka, ewentualnie aromat - w/g uznania, Vankrem , na koniec ubite z cukrem białko. Całość delikatnie wymieszać. Wyłożyć na warstwę przygotowanego wcześniej ciasta czekoladowego, równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni. Wypiekać w temperaturze 170°C przez około 90 minut.

Polewa czekoladowa

  • 50 g olej
  • 120 g rodzynki
Scaldis deserowy rozpuszczać w temperaturze około 37°C, połączyć z olejem, dokładnie wymieszać, do czasu powstania jednorodnej masy.

Ciasto czekoladowe

  • 250 g jaja
  • 250 g olej
Wszystkie składniki mieszać przez około 5 minut na średnich obrotach (przy użyciu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do pokrytego silikonem lub specjalnym papierem do wypieku rantu o wymiarach około 30x40 cm, równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni.

PRZYRZĄDZENIE:

Upieczony i schłodzony sernik , udekorować polewą czekoladową i rodzynkami.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-18

AKTUALNOSCI