COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Nadziewane pączki z dziurką - Tłusty Czwartek

GRUPY RECEPTUR:

Pączki / Donaty

OKAZJE:

Tłusty Czwartek

SKŁAD:


Nadzienie

  • 10 kg mąka pszenna typ 550
  • 0,15 kg sól
  • 0,2 kg cukier
  • 2 kg jaja
  • 3 kg woda
  • 0,7 kg drożdże
Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych i 4 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26°C-28°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy (8 równych części), uformować lingi (średnica 1,5 cm, długość 110 cm), wykroić 3 cm kawałki, ułożyć na deskach. Fermentacja końcowa około 15 minut w garowni i ok 10 minut poza garownią. Smażyć w oleju (temperatura 180°C) przez 4-5 minuty mieszając, po wystygnięciu posypać Mont Blanc, nadziać nadzieniem.

Posypka


OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-03-12

AKTUALNOSCI