COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Mini pączki

GRUPY RECEPTUR:

Pączki / Donaty

OKAZJE:

Tłusty Czwartek

SKŁAD:


Posypka

  • 10 kg mąka pszenna typ 500
  • 0,15 kg sól
  • 0,2 kg cukier
  • 2 kg jaja
  • 0,7 kg drożdże
  • 3 kg woda
Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych i 4 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26°C-28°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Podzielić ciasto na kęsy (8 równych części), uformować lingi (średnica 1 cm, długość 170 cm), wykroić 2 cm kawałki, ułożyć na deskach. Fermentacja końcowa około 15 minut w garowni i ok 7 minut poza garownią. Smażyć w oleju (temperatura 180°C) przez 3-4 minuty mieszając, po wystygnięciu posypać cukrem Mont Blanc

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-01-14

AKTUALNOSCI