COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Donuty

GRUPY RECEPTUR:

Pączki / Donaty

OKAZJE:

Tłusty Czwartek

SKŁAD:

  • 10 kg mąka pszenna typ 550
  • 0,7 kg drożdże
  • 0,7 kg olej
  • 4,5 kg woda
Mieszać wszystkie składniki 4 minuty na wolnych i 7 minut na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 27°C-28°C. Fermentacja wstępna 15 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, wycinać donuty (zewnętrzna średnica 10 cm, wewnętrzna średnica 4 cm). Fermentacja końcowa 15 minut w garowni i 15 minut poza garownią. Smażyć w oleju temperatura180°C przez 5-6 minut z dwukrotnym obróceniem, po wystygnięciu donuty polać polewami i posypać kolorowymi posypkami.
Polewa: - Satina - Satina o smaku Toffi

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-01-14

AKTUALNOSCI