COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Słodkie serce

GRUPY RECEPTUR:

Torty

OKAZJE:

Walentynki

SKŁAD:


Blat

  • 150 g jaja
  • 150 g olej
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do 2 rantów w kształcie serca. Wypiekać w temperaturze 180⁰C przez ok. 45 minut. Wystudzić i pokroić na 4 blaty. Umieścić w 4 formach w kształcie serca.

Żel na zimno

  • 60 g woda
  • 5 g barwnik spożywczy
*czerwony barwnik spożywczy Paletta Cold połączyć z barwnikiem spożywczym i równomiernie rozprowadzić na zamrożonych tortach.

Mus kardamonowy na białej czekoladzie

  • 500 g śmietana 36%
  • 100 g woda
  • 5 g kardamon mielony
Śmietanę (80 g) zagotować z kardamonem. Przecedzić i połączyć z czekoladą. Schłodzoną śmietanę (420 g) ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie mieszać do połączenia składników. Do otrzymanej masy stopniowo wlewać wystudzony ganache i wymieszać do połączenia składników. Mus równomiernie rozprowadzić na kremie truskawkowym. Zamrozić.

Nakropka

  • 200 g woda
  • 100 g cukier
Zagotować wodę z cukrem, wystudzić. Nakropką pokryć blaty.

Krem truskawkowy

  • 500 g śmietana 36%
  • 125 g woda
Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie mieszać do połączenia składników. Krem równomiernie rozprowadzić na blatach.

PRZYRZĄDZENIE:

1. Blat 2. Krem truskawkowy 3. Mus kardamonowy na białej czekoladzie 4. Mrożenie 5. Żel na zimno 6. Dekoracja

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-01-12

AKTUALNOSCI