COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Babeczka krucha

GRUPY RECEPTUR:

Babki

OKAZJE:

Walentynki

SKŁAD:


Polewa

  • 150 g olej
Satinę upłynnić w kąpieli wodnej, połączyć z olejem i dokładnie wymieszać. Nanosić polewę na krem.

Nadzienie

Na dna wystudzonych korpusów wyszprycować Wiśnie w Żelu.

Beza

  • 100 g masło
Schłodzone Ken Presto ubijać z masłem na średnich lub wysokich obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu rózgi).

Dekoracja

Beza, Dobla: Serce, Turitella różowa

Krem

  • 1000 g mleko 3,2% tł,
Maestro Krem połączyć z mlekiem i napowietrzać na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Gotowy krem dozować na Wiśnie w Żelu.

Ciasto

  • 450 g margaryna
  • 50 g jaja
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do foremek do wypieku kruchych korpusów o średnicy ok. 8 cm (ok. 20 g / szt.). Wypiekać w temperaturze 190⁰C przez ok. 15 minut. Wystudzić.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-01-12

AKTUALNOSCI