COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Muffinki czekoladowo-pomarańczowe

GRUPY RECEPTUR:

Babki

OKAZJE:

Walentynki

SKŁAD:


Bezy

  • 100 g woda
  • 100 g cukier
*wodę podgrzać do temperatury 60⁰C Wszystkie składniki napowietrzać na wysokich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Na blachę wyłożoną pergaminem szprycować małe bezy. Suszyć w temperaturze 120⁰C przez ok. 60 minut.

Dekoracja

Beza, skórka cytrynowa kandyzowana

Ciasto

  • 250 g olej
  • 250 g jaja
  • 250 g woda
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Na dno foremek silikonowych wyszprycować część masy.

Polewa

  • 40 g olej
Czekoladę upłynnić w kąpieli wodnej, połączyć z olejem i dokładnie wymieszać. Bezy częściowo zanurzać w polewie.

Nadzienie

Na ciasto w foremkach silikonowych dozować Wiśnie w Żelu (ok. 15 g / szt.). Nanieść pozostałą część Ciasta Czekoladowo – Pomarańczowego (masa surowej babeczki ok. 100 g / szt.). Wypiekać w temperaturze 180⁰C przez ok. 35 minut.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-01-12

AKTUALNOSCI