COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Placek czekoladowy z czarną porzeczką

GRUPY RECEPTUR:

Ciasta

SKŁAD:


Owoce

  • 1500 g porzeczki czarne
Owoce wyłożyć na wierzch ciasta. Całość wypiekać w temperaturze 180°C przez około 60 - 70 minut.

Żel

  • 50 g woda
Paletta Neutralna podgrzewać z dodatkiem wody na wolnym ogniu do czasu jej całkowitego rozpuszczenia, zagotować. Lekko przestudzonym żelem dekorować upieczone ciasto.

Ciasto czekoladowe

  • 1000 g olej
  • 1000 g jaja
Wszystkie składniki mieszać przez około 5 minut na średnich obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła. Masę wyłożyć do formy o wymiarach 60x40 cm, równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2014-08-18

AKTUALNOSCI