COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Chleb mieszany na kwasie naturalnym

GRUPY RECEPTUR:

Chleby

SKŁAD:


Ciasto

  • 7 kg mąka pszenna typ 850
  • 1,2 kg mąka żytnia typ 720
  • 3 kg kwas żytni
  • 0,18 kg sól
  • 0,3 kg drożdże
  • 1,2 kg woda
Mieszać wszystkie składniki 5 minut na wolnych, 3 minuty na szybkich obrotach. Temperatura ciasta 26-28°C. Fermentacja wstępna około 20 minut. Podzielić ciasto na kęsy o masie 0,58 kg, uformować, włożyć do koszyków. Fermentacja końcowa około 45 minut. Wypiekać w temperaturze 250°C, opadającej do 230°C z zaparowaniem komory, po 5 minutach odciągnąć parę. Czas wypieku 30 minut.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2015-03-11

AKTUALNOSCI